Webbased besturing

Eén van onze producten is de webbased besturing. Zoals altijd is de plc het hart van de installatie maar nu is de plc tevens de Scada server. Een perfecte oplossing voor kleinschalige installaties waar de aanschaf van een aparte pc met losstaande Scada software of een touchpanel niet gewenst is. De besturing kan hiermee bedient worden op élk apparaat welke zich binnen het netwerk van de plc bevindt. Doorgaans zijn dat alle pc's, mac's, telefoons en tablets welke met de bedrijfs wifi verbonden zijn. Voor bedrijven met meerdere installatie-verantwoordelijke is dit ideaal omdat ze ieder op hun eigen apparaat tegelijkertijd de installatie kunnen bedienen voor bijvoorbeeld de cellen waar ze op dat moment staan.

Voordelen:

  • Élke pc, mac, tablet en telefoon binnen het bedrijf kan de installatie gelijktijdig bedienen.
  • Geen aanschafkosten voor een pc en geen licentiekosten voor Scada software.
  • Geen aanschafkosten voor een of meerdere touchpanels.
  • Vrijheid om een cel te bedienen wanneer je er daadwerkelijk in staat, waar je bij een Scada systeem eerst naar het kantoor zou moet lopen om de pc te bedienen.
  • Monteurs kunnen bij wijze van spreken half onder een compressor liggend, deze direct bedienen, waar ze anders vaak eerst naar het touchpanel moeten lopen om hetzelfde te kunnen doen of via een omweg middels VNC moeten inloggen.


Twijfelt u tussen een volledig Scada pakket of deze webbased variant dan bent u van harte welkom om met ons alle voor- en nadelen door te nemen zodat we voor uw bedrijf de meest geschikte oplossing kunnen samenstellen.